Bigos domowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 mała główka
  • boczek

    50 dag
  • kiełbasa podwawelska

    1 kg
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • sól

  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

  • cukier

  • grzyby suszone

  • kapusta biała

    2 kg
  • karkówka

    50 bez kości
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYKONANIE:

Kapustę kiszoną zalać wodą w garnku i gotować, dodać opłukane suszone grzyby. Główkę kapusty oczyścić ze zbędnych liści, opłukać i drobno poszatkować i wstawić w drugim garnku i gotować aż będzie prawie miękka, odlewamy wodę i dodajemy ją do kapusty kiszonej. Boczek kroimy na kawałki, karkówkę tak samo kroimy. Rozgrzewamy patelnie, wkładam boczek,solę go i smażę na rumiano, dodaję karkówkę i też podsmażam na rumiano. Dodaję do kapusty i dalej gotuję bigos. Kiełbasę kroję w talarki i również podsmażam. Też dodaje do bigosu. Jak kapusta będzie już miękka to dodaję koncentrat pomidorowy i ketchup łagodny, przyprawiam do smaku, solą, pieprzem, cukrem i przyprawą do bigosu. Bigos
gotuję bardzo długo, zazwyczaj samą kapustę jednego dnia, a drugiego z dodatkami.

SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara13 26.02.2014 21:48
pyszny domowy bigosik :)
kasiaw 26.02.2014 21:25
bardzo lubię bigos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat