Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos domowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 mała główka
boczek 50 dag
kiełbasa podwawelska 1 kg
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
cukier
grzyby suszone
kapusta biała 2 kg
karkówka 50 bez kości
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos domowy

WYKONANIE:

Kapustę kiszoną zalać wodą w garnku i gotować, dodać opłukane suszone grzyby. Główkę kapusty oczyścić ze zbędnych liści, opłukać i drobno poszatkować i wstawić w drugim garnku i gotować aż będzie prawie miękka, odlewamy wodę i dodajemy ją do kapusty kiszonej. Boczek kroimy na kawałki, karkówkę tak samo kroimy. Rozgrzewamy patelnie, wkładam boczek,solę go i smażę na rumiano, dodaję karkówkę i też podsmażam na rumiano. Dodaję do kapusty i dalej gotuję bigos. Kiełbasę kroję w talarki i również podsmażam. Też dodaje do bigosu. Jak kapusta będzie już miękka to dodaję koncentrat pomidorowy i ketchup łagodny, przyprawiam do smaku, solą, pieprzem, cukrem i przyprawą do bigosu. Bigos
gotuję bardzo długo, zazwyczaj samą kapustę jednego dnia, a drugiego z dodatkami.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 26.02.2014 21:48
pyszny domowy bigosik :)
kasiaw 26.02.2014 21:25
bardzo lubię bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak