Bigos domowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    1/3 kg
  • wieprzowina

    1/3 kg
  • boczek

    1/3 kg
  • grzyby

    1/3 kg
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    2 szt
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    20 dag
  • kapusta kiszona

    1 poszatkowana
  • Kapusta słodka

    1 poszatkowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poszatkowaną kapustę kiszoną i słodką (każdej około 1 kg) ugotować oddzielnie. Kiełbasę, boczek i wieprzowinę pokrojone w kostkę (razem 1 kg) przysmażyć. Namoczone i wypłukane grzyby (0,3 kg) ugotować, pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Wszystkie składniki połączyć, dodać dwa opakowania przyprawy do bigosu Prymat, przecier pomidorowy (30%) 20 dag i gotować na małym ogniu. W razie potrzeby doprawić przyprawą do potraw Kucharek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 09.05.2011 12:00
pycha
jasiek 26.01.2011 15:54
jakiś blady:)
szajba2 08.01.2011 13:18
bigos zawsze się udaje
Babciagramolka 20.12.2010 17:04
Pora zabrać się za gotowanie na Święta
bami 21.11.2010 12:30
Biiiiigoooooooos :D !
berys18 20.11.2010 17:04
fajny ten bigosik
Joanna120 13.11.2010 16:09
bigos jest smaczny ale nie za często
rakow2 04.10.2010 14:35
bigos czyli tzw śmietnik
Barbara55 19.08.2010 16:50
rzadko robię bigos ale lubię go jeść
Ewa111 25.05.2010 13:53
Dawno już nie robiłam bigosu muszę się zmobilizować ja gotuję większą ilość i kładę do słoików pasteryzujię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat