Bigos cygański z pulpetami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • pieczarki

    1 kg
  • bułka tarta

  • ogórki kiszone

    5 sztuk
  • cebula

    5 sztuk
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • papryka konserwowa

    100 gram
  • ziele angielskie

  • pieprz

  • sól

  • koncentrat pomidorowy

    (mały)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone wkładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy łyżkę bułki tartej i wyrabiamy masę dłonią doprawiając solą i pieprzem.

Pozostałą bułkę tartą rozsypujemy na talerzu. Z masy mięsnej formujemy niewielkie kuleczki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Cebulę siekamy, pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Na oleju podsmażamy cebulę z pieczarkami. Dodajemy pokrojone w paski ogórki i paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Na koniec dodajemy pulpety.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Chojłówna 28.08.2012 17:41
ojej takiego to ja jeszcze nie jadłam:D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat