Bigos

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 główka
  • cebula

    2 główki
  • kiełbasa śląska

    1/2 kg
  • żeberka wieprzowe

    1/2 kg
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • boczek wędzony

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić,zagotować.żeberka ugotować,cebulkę pokroić kiełbasę i boczek,dać na patelnię i przysmażyć .Kapustę odcedzić dać do niej wędliny,przecier,resztę przypraw.Przysmażyć to wszystko razem do miękkości

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kala9287 06.02.2013 16:26
bardzo lubię
sylwiusia055 21.10.2012 16:02
lubię bigosik
JaPaqc 08.10.2012 18:51
uwielbiam polską kuchnię
Bernadeta1 03.09.2012 16:26
tradycyjny i zawsze smakuje
Izabela28 02.09.2012 17:27
pyszny taki bigos:)
Ela15 21.08.2012 21:06
tradycyjny bigosik
gusia1000 18.08.2012 22:19
Lubię.
Agnieszka91 18.08.2012 22:02
pychota
octo 18.08.2012 21:36
bigos pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat