biały ser na słodko w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1 kostka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • cynamon Prymat

    szczypta
  • olej do smażenia

  • konfitury owocowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biały ser powinien być zwarty, niezbyt wilgotny i łatwy do przekrojenia. Należy go przekroić na mniejsze części (1 kostka na 4 części). Pokrojony ser obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej zmieszanej z cynamonem (ilość zależna od naszych preferencji). Ser w panierce smażyć na rozgrzanym oleju do momentu, aż panierka się zarumieni.
Ser podawać na ciepło, z konfiturami owocowymi i/lub bitą śmietaną, owocami - wedle uznania. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (89)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 21.01.2014 21:01
bardzo fajny przepis
pestka 06.12.2013 10:24
dla mnie coś nowego - super propozycja
erym 07.11.2013 10:28
bardzo lubię
jeta72 10.10.2013 09:58
super!!! :-)
mariel78 30.09.2013 21:23
pyszny serek
IwonaKa 21.09.2013 00:18
nie jadłam jeszcze ale na pewno smaczny
Agata 16.09.2013 12:47
smaczne :)
joanna77 06.09.2013 13:47
dobry pomysł
JOANNA16 19.08.2013 21:14
ciekawe, pewnie i pyszne
EmciaPichci 09.08.2013 07:38
ciekawe! białego sera jeszcze nie panierowałam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat