Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały gulasz z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 60 dag
pieczarki 30 dag
cebula biała 2 szt
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
śmietana 30% 200 ml
koperek 1 pęczek
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biały gulasz z pieczarkami

Żołądki drobiowe płuczemy i osuszamy na sicie. Następnie dzielimy je na mniejsze kawałki i podsmażamy na rozgrzanej oliwie , posypując do smaku solą, mielonym czarnym pieprzem oraz przyprawą Kucharek. Gdy mięso zacznie się rumienić, dodajemy wcześniej obrane i pokrojone w kostkę białe cebule. Po zeszkleniu cebuli całość podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu aż będą miękkie. Wtedy dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i dusimy jeszcze trochę. Wlewamy śmietanę i powstały sos zagęszczamy mąką zmieszaną w trochę wody. Do gulaszu dodajemy drobno posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak