Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały dżem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1,5 kg
biała czekolada 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biały dżem

Kroki postępowania

1
Brzoskwinie obrać i pozbawić pestek po obraniu ma być ich 1,5 kg, następnie przełożyć je do garnka i dolać 1/2 szklanki wody, przykryć i rozgotować.
Krok 1 - Biały dżem  foto
2

Kiedy owoce całkowicie się rozpadną to zmiksować je na gładki mus który lekko odparować do odpowiedniej gęstości na koniec do owoców dodać połamaną czekoladę
Krok 2 - Biały dżem  foto
3
dolać 5 łyżek syropu barmańskiego o smaku migdałowym.mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się czekolady ( ewentualnie dosłodzić)
Krok 3 - Biały dżem  foto
4
jeszcze gorący dżem przełożyć do małych słoiczków i odstawić do góry dnem do wystudzenia.
Krok 4 - Biały dżem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.09.2016 08:52
Muszę zrobić taki dżemik
RenataZ-et 22.10.2015 19:16
super dżem!
Stenka 22.10.2015 18:29
ciekawy przepis
pestka 22.10.2015 17:20
bardzo ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak