Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biało-brązowe, czyli łaciate muffinki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 280 g
cukier drobny 110 g
jaja 2 szt
mleko 250 ml
olej 6 łyżek
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biało-brązowe, czyli łaciate muffinki

Kroki postępowania

1
Jaja wymieszać z cukrem.
Krok 1 - Biało-brązowe, czyli łaciate muffinki foto
2
Następnie dodać olej i mleko, wymieszać.
Krok 2 - Biało-brązowe, czyli łaciate muffinki foto
3
Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Krok 3 - Biało-brązowe, czyli łaciate muffinki foto
4
Gotowe ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej dodać kakao.
Krok 4 - Biało-brązowe, czyli łaciate muffinki foto
5
Do papilotek równo rozłożyć najpierw jasne, potem ciemne ciasto.
Krok 5 - Biało-brązowe, czyli łaciate muffinki foto
6
Wykałaczką wymieszać obie masy.
Krok 6 - Biało-brązowe, czyli łaciate muffinki foto
7
Pie c w temp. 200 stopni przez ok. 20 min.
SMACZNEGO!
Krok 7 - Biało-brązowe, czyli łaciate muffinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.12.2016 16:33
pyszne słodkości
Jadwiga/Jaga85 08.12.2016 15:32
bardzo lubię takie babeczki
molanka 08.12.2016 13:39
nieskomplikowane, a efektowne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak