Białkowiec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • mak

    1 szkl
  • białka

    1 szkl
  • masło

    1 kostka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić, wystudzić.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać mak, mąkę, proszek. Dokładnie wymieszać. Do przygotowanej masy dodać roztopione masło.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto, piec w temp. 180 stopni ok 45 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 22.06.2017 00:34
dobry do kawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat