Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Białkowiec

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
1 szkl
cukier
1 szkl
mak
1 szkl
białko
1 szkl
masło
1 kostka
proszek do pieczenia
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Białkowiec

Masło rozpuścić, wystudzić.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać mak, mąkę, proszek. Dokładnie wymieszać. Do przygotowanej masy dodać roztopione masło.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto, piec w temp. 180 stopni ok 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 22.06.2017 00:34
dobry do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak