Białe szparagi w masełku

Białe szparagi w masełku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    1 pęczek
  • sól

  • cukier

  • mleko

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi starannie obierz od czubków ku nasadzie. Ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru. Aby szparagi były delikatniejsze, możesz do wody dolać mleko. Białe szparagi gotujemy 15 minut. Szparagi można podawać z wybranymi dipami lub następnie obtoczyć w rozgrzanym masełku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 08.05.2013 22:31
ale pyszniutkie
MAR3STA 09.10.2011 22:21
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat