białe kiełbaski z boczkiem

białe kiełbaski z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białe kiełbaski parzone

    4 szt
  • ser gouda

    10 dag
  • olej

    2 łyżka
  • czosnek

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżki
  • wędzony boczek

    10 (chudy)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania białe kiełbaski z boczkiem

nacinamy kiełbaski w odstęp pach co 2 cm wędzony boczek oraz żółty ser kroimy w paski długości 3 cm i szerokość 2 cm w każde nacięcie wkładamy po jednym kawałku żółtego sera i wędzonego boczku tak przygotowane kiełbaski smarujemy olejem wymieszanym z roztarty czosnkiem i papryką grillujemy ok 15 minut najlepiej na tacce aluminiowej aby roztapiający się ser nie kapał na węgiel.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat