białe kiełbaski z boczkiem

białe kiełbaski z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białe kiełbaski parzone

    4 szt
  • ser gouda

    10 dag
  • olej

    2 łyżka
  • czosnek

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżki
  • wędzony boczek

    10 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

nacinamy kiełbaski w odstęp pach co 2 cm wędzony boczek oraz żółty ser kroimy w paski długości 3 cm i szerokość 2 cm w każde nacięcie wkładamy po jednym kawałku żółtego sera i wędzonego boczku tak przygotowane kiełbaski smarujemy olejem wymieszanym z roztarty czosnkiem i papryką grillujemy ok 15 minut najlepiej na tacce aluminiowej aby roztapiający się ser nie kapał na węgiel.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat