Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

białe kiełbaski z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białe kiełbaski parzone 4 szt
ser gouda 10 dag
olej 2 łyżka
czosnek 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżki
wędzony boczek 10 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: białe kiełbaski z boczkiem

nacinamy kiełbaski w odstęp pach co 2 cm wędzony boczek oraz żółty ser kroimy w paski długości 3 cm i szerokość 2 cm w każde nacięcie wkładamy po jednym kawałku żółtego sera i wędzonego boczku tak przygotowane kiełbaski smarujemy olejem wymieszanym z roztarty czosnkiem i papryką grillujemy ok 15 minut najlepiej na tacce aluminiowej aby roztapiający się ser nie kapał na węgiel.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak