Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kiełbasa biała
8 szt -
pomidory pelati
50 dag -
papryka czerwona
25 dag -
ząbki czosnku
4 szt -
oliwa
50 ml -
Kminek mielony Prymat
0,5 łyżeczki -
Papryka słodka mielona Prymat
0,5 łyżeczki -
sól do smaku
-
cukier
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Białe kiełbaski po tunezyjsku.
Kroki postępowania






W oryginalnym przepisie są marquezy czyli czerwone kiełbaski z baraniny i wołowiny. Czerwony kolor nadaje domieszka harissy. Nasze rodzime białe kiełbaski świetnie czują się w klimacie kuchni arabskiej. Nie wierzcie mina słowo, tylko sprawdźcie.![]()
Komentarze (8)