białe gazpacho z ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas

  • migdały

    100 dkg
  • czosnek

  • oliwa

    1/3 szkl
  • biały ocet winny

    4 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

migdały sparzyć,obrać,miąższ bułki pokroić w kostkę namoczyć w wodzie.Zmiksować migdały,czosnek i bułkę.
Gdy masa będzie gładka powoli wlewać oliwę,dodać ocet,sól,pokruszone kostki lodu,miksować aż lód się rozpuści.Ananas włożyć do zupy, zupę podawać mocno schłodzoną z podpieczonymi grzankami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iza15 13.12.2011 21:33
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat