Biała Zupa Rybna

Biała Zupa Rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów mrożonego mintaja

    5
  • ziemniaki

    3
  • marchewki

    2
  • DUŻY POR

    1
  • śmietanki do zup

    15 dag
  • kostka warzywna

    1
  • liście laurowe

    2
  • pęczek koperku

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrozić i pokroić w dużą kostkę.Zagotować 2 l wody z dodać kostkę i liść laurowy.Ziemniaki i marchewke obrać,umyć i pokroić - ziemniaki w kostkę,marchewkę w plasterki,włozyc do bulionu gotować 15min.Por oczyścić,białą część pokroić w plasterki,dodać do zupy,włożyć rybe i gotować 10min.Zabielić zupke śmietanką,zagotować, wyłączyc i odrazu podawać posypaną koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

accee

20.04.2011 22:33
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat