Biała surówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 małej głowki
  • seler korzeniowy

    1 mała sztuka
  • rzodkiew biała

    1 duza sztuka
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • koperek

    1 łyżka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, selera oraz rzodkiew obieramy i razem z kapustą ścieramy na tarce do warzyw o grubych oczkach. Pora czyścimy i kroimy w kostkę. Wszytkie składniki mieszamy, przyprawiamy solą oraz pieprzem oraz odroiną cukru i majonezem. Podajemy jako dodatek do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 27.05.2014 13:28
Super do obiadu :-)
DorotaZ 08.03.2014 10:04
Bardzo smaczna surówka:) Taka inna na odmianę:)
Konczi 08.03.2014 08:36
Połączenie smaczne, zdrowe i apetycznie wyglądające :)
luna76 08.03.2014 07:56
Ciekawy przepis:)
pestka 08.03.2014 07:51
bardzo ciekawy zestaw składników tej surówki
Lidzia 08.03.2014 07:03
Smaczniutka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat