Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała parzona z sosem miodowo-musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa biała 40 dag
miód 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżeczek
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Biała parzona z sosem miodowo-musztardowym

Białą kiełbasę wrzucamy do gorącej, ale nie wrzącej wody. Parzymy ją (nie doprowadzając do wrzenia) około 5 minut – miałem cienkie kiełbaski, jeśli są grubsze parzymy nawet 15 minut. Miód poddajemy kąpieli wodnej, aby zrobił się płynny. Dodajemy do niego musztardę i mieszamy. Smak powinien być lekko słodkawy z wyczuwalną musztardą, także w razie potrzeby zwiększamy ilość jednego lub drugiego składnika. Sparzoną kiełbasę nacinamy. Następnie wrzucamy na rozgrzany smalec i podgrzewamy z dwóch stron. Po przewróceniu polewamy sosem miodowo-musztardowym. Smażymy parę minut i gotowe. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 20.01.2013 10:49
oryginalny pomysł
aginaa 20.01.2013 10:12
pomyslowe
fotoviderek 20.01.2013 09:27
Oryginalnie podana białą kiełbasa. Trzeba spróbować jak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak