Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbaska w boczku i kapuście

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa biała 6 pętelek
grzyby suszone 6 szt
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
sól i pieprz do smaku
czosnek 2 ząbek
kostka rosołowa 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
boczek wędzony 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbaska w boczku i kapuście

Kroki postępowania

1
Grzyby namoczyć w szklance ciepłej wody, następnie pokroić w paseczki. W wodzie z namoczonych grzybków rozpuścić kostkę grzybową. Kapustę przepłukać i poszatkować.
Krok 1 - Biała kiełbaska w boczku i kapuście foto
2
Do kapusty wlać wywar grzybowy, dodać pokrojone grzyby, czosnek roztarty z solą i przyprawy. Kapustę dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu aż będzie miękka. Do naczynia żaroodpornego włożyć kapustę.
Krok 2 - Biała kiełbaska w boczku i kapuście foto
3
Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć.
Krok 3 - Biała kiełbaska w boczku i kapuście foto
4
Białą kiełbaskę owinąć plasterkami boczku i obsmażyć.

Krok 4 - Biała kiełbaska w boczku i kapuście foto
5
Na kapustę wyłożyć kiełbaski lekko je wciskając w kapustę. Cebulę wyłożyć między kiełbaski. Pieczemy ok. pół godziny w dobrze nagrzanym piekarniku.
Krok 5 - Biała kiełbaska w boczku i kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.10.2015 19:36
same pyszności na talerzu..
gusia1000 14.10.2015 20:07
Syte danie.
Pani Domu 14.10.2015 14:28
pysznie wygląda
Wacław 14.10.2015 10:33
pyszny obiad ,mniam,mniam :-)
kasiaw 14.10.2015 09:36
Uwielbiam tak podaną białą kiełbasę
Babeczka35 14.10.2015 08:15
Smaczne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak