Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
biała kiełbasa
800 gram -
cebula biała
2 szt. -
suszone śliwki
200 gram -
jabłka
2 szt. -
wino białe wytrawne
1/2 szklanki -
Majeranek suszony Prymat
2 łyżki -
sól
-
olej
2-3 łyżki -
sok z cytryny
2 łyżki -
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt. -
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt.
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzej olej, lekko zrumień kiełbasę, potem przełóż ją do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu podsmaż delikatnie cebulę, dodaj ją do kiełbasy razem z jabłkami i ze śliwkami. Wszystko posyp majerankiem, solą, oprósz pieprzem, dodaj liść laurowy, na koniec podlej winem wytrawnym. Piecz 30 minut w temp. 190 stopni.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się