Biała kiełbasa zapiekana z kapustą i piwem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • marchew

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek

    1 łyżka
  • piwo

    2 szklanki
  • pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, dodajemy do niej pokrojone na kawałki pieczarki, posiekany czosnek, cebulę, piwo i pieprz, mieszamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wciskamy w kapustę kiełbasę, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 40 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie i podpiekamy na rumiano. Podajemy posypane majerankiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 06.01.2017 23:30
Moje ulubione smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat