biała kiełbasa zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    50 dag
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    1/2 główka
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Natłuszczamy formę do zapiekania i układamy w niej kiełbasę. Cebulę kroimy w krążki, czosnek obieramy i ząbki kroimy na połówki. Cebul mieszamy z czosnkiem i okładamy kiełbasę. Pieczemy w 200st C około 50 minut , co 10-15 minut nakłuwamy widelcem. Podawać z chrzanem.SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 28.12.2012 18:20
pewnie dobra
Jodaj 22.06.2012 09:27
pysznie się tu robi :)
RenataZ-et 14.06.2012 16:27
super
Kuchareczekjeden 17.05.2012 19:36
pycha
Dorota59 21.04.2012 14:44
lubię taką kiełbaskę
fictor123 19.04.2012 16:20
super
Seba 03.04.2012 09:43
smaczna
Wacław 23.02.2012 09:08
lubię takie dania !
Elżbieta17 30.12.2011 17:41
mniam, mniam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat