Biała kiełbasa zapiekana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kiełbasa

    1 kg
  • cebula biała

    3 szt
  • czosnek

    1/2 gł.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Formę do zapiekania natłuścić i ułożyć w niej dość ciasno kiełbaski.Cebule obrać i pokroić w piórka.Ząbki czosnku obrać i pokroić no połówki.Kiełbasę obłożyć cebulą i czosnkiem.Nakłuć ostrym widelcem lub wykałaczką.Wstawić do rozgrzanego piekarnika(200*c)na godzinę.Co pewien czas nakłuwać kiełbasę podczas pieczenia.Podawać kiełbasę na gorąco z chrzanem i pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matii6 08.01.2011 14:54
pycha,,
alaaa 21.10.2010 10:48
smaczna
Ania69 18.10.2010 19:26
super przepis
ana00 12.10.2010 13:04
mniam :)
Izabela28 28.09.2010 11:23
Pyszne:)
annamariakowalczyk3 19.06.2010 18:41
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat