Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIAŁA KIEŁBASA Z GRILLA

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kiełbasa biała 700 gram

Marynata

Ajwar 2 łyżki
olej rzepakowy 3 łyżki
czosnek 6 ząbków
Owoc jałowca cały Prymat 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BIAŁA KIEŁBASA Z GRILLA

Do naczynia wlewamy olej rzepakowy dodajemy pastę ajvar (ja dodałam pikantną) i mieszamy całość aż składniki się połączą wtedy dodajemy czosnek pokrojony w plasterki oraz połamane liście laurowe i pokruszone ziarna jałowca.Skórkę białej kiełbasy nakłuwamy kilkakrotnie w różnych miejscach wykałaczką to ułatwi wchłonięcie marynaty oraz spowoduje że kiełbasa nie pęknie pod czas grillowania.Tak przygotowaną kiełbasę przekładamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na 5 godzin. Przed grillowaniem oczyszczamy kiełbaski z nadmiaru marynaty i przypraw układamy je na ruszcie i grillujemy do momentu aż będą miały brązową chrupiącą skórkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.03.2016 13:20
bardzo lubię białą kiełbasę w takim wydaniu
MAR3STA 26.11.2015 17:56
świetna kiełbaska
adelajda 03.09.2015 15:23
też lubię
gosia56 03.09.2015 08:40
bardzo lubimy taka kiełbaskę;)
Łukasz15 02.09.2015 23:04
Lubię taką kiełbaskę
mimi 02.09.2015 20:07
pyszna kiełbaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak