Biała kiełbasa pieczona w żurku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    1 kg
  • olej

    1 łyżka
  • cebula

    3 szt
  • majeranek

  • woda

    1 szkl
  • śmietana 18 proc

    1 szkl
  • żurek

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Cebulę kroimy w wiórka i układamy na dnie naczynia, następnie kładziemy kiełbasę. Posypujemy majerankiem, dolewamy szkl. wody.

Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni.

Podczas pieczenia nakłówamy kiełbasę, po ok. 30-40 minutach obracamy kiełbasę na drugą stronę.

Żurek mieszamy ze śmietaną, wlewamy do naczynia z białą kiełbasą i ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut.

Smacznego!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 17.10.2014 11:47
uwielbiam żurek tylko z białą kiełbasą
Ali 17.10.2014 05:58
Wygląda naprawdę smakowicie, zjadłbym :)
w mojej kuchni 17.10.2014 00:18
ale smakołyki..
Jadwiga/Jaga85 16.10.2014 23:24
Podoba mi się!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat