Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kapusta z burakami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

buraki 1 kg
kapusta biała 1 kg
cebula 2 szt

Zalewa

ocet 0,5 szklanki
woda 1,5 szklanki
sól 1 łyżka
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kapusta z burakami

Buraki myjemy i gotujemy w skórce, obieramy dopiero po ugotowaniu. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do dużej miski. Białą kapustę cienko siekamy i dodajemy do buraków. Cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z burakami i kapustą. Składniki zalewy zagotowujemy, wlewamy do warzyw i całość mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie wkładamy do czystych słoików, zalewamy pozostałą zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 17:56
Też tak robię.
dagita 25.09.2014 12:13
Dzięki :) Ja robiłam z porcji 5 kg buraków, żeby było na całą zimę :)
MałaMi89 24.09.2014 22:42
Apetycznie wyglądają ;) zjadłabym do mielonego :D albo schabowego - koniecznie z ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem :)
Cranberry 24.09.2014 18:49
PYSZNOŚCI MNIAM :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak