Bezy z kakao i czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    70 dag
  • kakao

    30 dag
  • mąka kukurydziana

    1 łyżeczka
  • białka

    4
  • cukier

    50 g
  • Polewa:

  • cukier puder

    4 łyżeczki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • pistacje

    1 łyżka
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier puder łączymy z kakao , kawą , mąką a białka ubijamy stopniowo dodajemy cukier. Nagrzewamy w tym czasie piekarnik do 150 st .Gdy piana będzie sztywna to , to wsypujemy powoli kakao i kawy. Miksujemy na niskich obrotach , blaszkę wykładamy folią nakładamy na nią niewielkie porcje masy pamiętając o odstępach między nimi i pieczemy 60 minut , wyłącz piekarnik i zostaw bezy przez 15 minut , z cukru pudru , soku z cytryny utrzyj lukier ,posmaruj nim wystudzone beziki i posyp je pistacjami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 25.09.2012 11:14
A to ciekawy pomysł
babcia 25.09.2012 11:14
A to ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat