Bezy z cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    8 sztuk
  • cukier puder

    250 g
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cukier trzcinowy

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka wymieszać z cukrem pudrem i cukrem trzcinowym.
Mikserem ubijać na najwyższych obrotach przez okolo 10 min.
Masa powinna być sztywna. Na koniec dodać cynamon.
Masę nakładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Należy zachować kilkucentymetrowe odstępy.
Bezy suszyć przez 1,5 do 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 110st.
Gotowe. Wychodzi średnio 25 większych bez. Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 03.10.2013 09:23
Pyszniutkie
RenataZ-et 04.09.2012 19:52
Rewelacja!
wojr63 12.05.2012 22:22
bardzo ładne
Wafelek2601 23.12.2011 11:01
ciekawe
Barbara55 11.11.2011 17:54
bardzo lubię bezy
kielcok1 04.10.2011 16:20
super
Marysia 02.08.2011 15:53
fajne
Marybeth 22.07.2011 08:45
Smakowicie wyglądają :)
Sarenka 04.07.2011 22:58
Ooo! Ciekawe polaczenie.
rakow2 30.03.2011 16:37
lubię bezy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat