Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
białko
8 sztuk -
cukier puder
250 g -
cynamon Prymat
1/2 łyżeczki -
cukier trzcinowy
150 g
Przepis i sposób przygotowania Bezy z cynamonem
Mikserem ubijać na najwyższych obrotach przez okolo 10 min.
Masa powinna być sztywna. Na koniec dodać cynamon.
Masę nakładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Należy zachować kilkucentymetrowe odstępy.
Bezy suszyć przez 1,5 do 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 110st.
Gotowe. Wychodzi średnio 25 większych bez. Smacznego!!
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)