Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy kokosowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5
cukier puder 400 ml
wiórki kokosowe 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy kokosowe

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier puder, wciąż ubijając, aż piana połączy się z cukrem.
Krok 1 - Bezy kokosowe foto
2
Wsypujemy wiórki kokosowe i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Bezy kokosowe foto
3
Gęstą, lśniącą masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać zgrabne beziki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 3 - Bezy kokosowe foto
4
Piekarnik rozgrzać do 120 stopni i suszyć w nim bezy przez około godzinę.
Krok 4 - Bezy kokosowe foto
5
Wyśmienicie smakują samodzielnie lub służą jako podkład do tortów bezowych.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 5 - Bezy kokosowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 03.04.2014 11:57
bardzo ładne Ci te bezy wyszły
IwonaDD 07.03.2014 10:56
pyszne bezy
Kejti 28.02.2014 13:29
Lubię beziki :-)
Iwona32 25.02.2014 19:49
smaczne smaczne
gibli 24.02.2014 17:25
fajniutkie beziki
Przepisy Joanny 20.02.2014 19:51
pyszne bezy zwłaszcza kokosowe
gosia56 15.02.2014 09:41
takich jeszcze nie robiłam super
Czyki 15.02.2014 08:25
Oj pyszne takie bezy:)
adelajda 15.02.2014 07:46
lubię bezy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak