Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier 25 dkg
cukier waniliowy 2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli. Dalej ubijając dodajemy po troszku cukier wymieszany z cukrem waniliowym.
Łyżką nakładamy bezy na wysmarowanej blaszce tłuszczem.
Wysuszamy w nagrzanym piekarniku w temp. 100 stopni ok. 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak