Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 szt.
cukier puder 250 g
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: bezy

Białka z solą ubić na sztywną pianę, dodać sok z cytryny, następnie ubijając dodawać cukier puder po jednej łyżce. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wykładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 145 stopni ok godziny (najlepiej z termoobiegiem). u mnie czas pieczenia wychodzi różny, dlatego po godzinie zmniejszam temperaturę do 100 stopni. Najlepszym sposobem sprawdzenia jest próbowanie bezy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak