Bezglutenowe placuszki kukurydziane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    400 ml
  • mąka kukurydziana

    200 g
  • mąka kokosowa

    40 g
  • jajko

    3 sztuki
  • szpinak

    1 garść
  • ksylitol

    2 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko, jajka i świeży szpinak miksujemy w blenderze na gładką masę, tak żeby szpinak całkowicie się rozdrobnił.Dodajemy pozostałe składniki oprócz oleju i jeszcze raz miksujemy.Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy małe placuszki.
justynkag
Placki podajemy polane dowolnym sosem i z owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 28.03.2017 19:35
Bardzo ciekawy przepis :) Fajnie wyglądają :)
Futka 28.03.2017 13:01
Świetne i bardzo smakowite placuszki :)
agaK. 28.03.2017 11:28
Gluten ograniczam na co dzień więc by mi podpasowały:)
Mniam 28.03.2017 11:07
Smaczne placuszki i piękny kolor mają :)
Bożena Matuszczyk 28.03.2017 10:42
Smaczne o pięknym kolorku placuszki.;)
Edita 28.03.2017 10:20
fajne placuszki
AZgotuj 28.03.2017 10:19
pięknie wyglądają:)
Róża1 28.03.2017 09:37
wyglądają bajecznie :-).
KORAL 28.03.2017 08:34
Smacznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat