Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe ciasteczka z czekoladą.
Wykonanie:
1. Mąkę kukurydzianą, mąkę ziemniaczaną, cukier puder, sodę oczyszczoną i masło lub margarynę przekładamy do miski, następnie rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki, następnie wbijamy jajka i zagniatamy ciasto.
2. Następnie na lekko oprószonej mąką kukurydzianą stolnicy z ciasta odrywamy małe kawałki, toczymy kulki i spłaszczamy formując okrągłe ciasteczka.
3. Tak wykonane ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 25 minut.
4. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie smarujemy nią ciasteczka i dekorujemy posypką. Odstawiamy do zastygnięcia czekolady. Po tym czasie ciasteczka są gotowe do podania. Smacznego.