Beza

Beza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    3 szt
  • cukier

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Beza

Białka ubić na sztywną pianę, dodać 2 łyżki cukru i dalej ubijać. Dodać dalszy cukier i znowu dalej ubijać. Blachę wyłożyć folią aluminiową i wycisnąć pianę z torebki foliowej. Włożyć do mocno nagrzanego piekarnika i piec na małym ogniu do ścięcia białka. Wyłączyć piekarnik i nie wyjmować ciastek, suszyć je przez 1,5 godziny w stygnącym piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

rakow2 15.06.2011 16:30
bezy to mój przysmak
Krzysztof42 18.11.2010 15:22
lubię bez

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat