Bejcowane skrzydła z indyka

Bejcowane skrzydła z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z indyka

    5 szt
  • sos sojowy

    4 łyżka
  • sos ostrygowy

    2 łyżka
  • ocet balsamiczny

    3 łyżka
  • sól czosnkowa z ziołami

    1 łyżeczka
  • fit up do potraw mięsnych

    1 łyżka
  • miód

    2 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydła umyć, osuszyć i ułożyć w misce.
Pozostałe składniki dokładnie wymieszać, wlać do skrzydeł i nasmarować je przygotowaną bejcą.
Odstawić na minimum 2 godziny.
Skrzydła ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polać marynatą i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
Piec 50-60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

10.12.2011 08:07
z indyka również nie piekłam a te wyglądają apetycznie

Margo1

25.04.2011 10:47
pięknie wygląda

Margo1

25.04.2011 10:47
pięknie wygląda

accee

09.04.2011 22:00
Smaczne

SmacznaPyza

08.04.2011 10:33
nigdy nie piekłam skrzydeł z indyka...zawsze lądują w zupie...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat