Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
skrzydełka z indyka
5 szt -
sos sojowy
4 łyżka -
sos ostrygowy
2 łyżka -
ocet balsamiczny
3 łyżka -
sól czosnkowa z ziołami
1 łyżeczka -
fit up do potraw mięsnych
1 łyżka -
miód
2 łyżka -
sól
1 łyżeczka -
pieprz kolorowy
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Bejcowane skrzydła z indyka
Pozostałe składniki dokładnie wymieszać, wlać do skrzydeł i nasmarować je przygotowaną bejcą.
Odstawić na minimum 2 godziny.
Skrzydła ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, polać marynatą i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
Piec 50-60 minut.
Komentarze (5)