Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bejca z octu na kg mięsa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 150 ml
marchew 60 gram
pietruszka 60 gram
seler 60 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 5
Liść laurowy suszony Prymat 3
woda 0.5 l
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: bejca z octu na kg mięsa

Warzywa obrać i pokroić w talarki, wodę z octem zagotować, dodać cebulę i przyprawy, wystudzić. Gdy marynata wystygnie posmarować mięso, obłożyć warzywami pokrojonymi w talarki i zalać marynatą. Gotową bejce przechowujemy w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak