Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bażant duszony w śmietanie

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuki
bulion warzywny 1-2 szklanki
śmietana 0,5-1 szklanka
margaryna 1/4 kostki
kostka rosołowa 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bażant duszony w śmietanie

Bażanta dzielimy na porcje ,przekładamy do rondelka .Wrzucamy pokrojone w piórka cebule,dodajemy liść laurowy,ziele angielskie,margarynę,majeranek i kostkę rosołową.Wszystko zalewamy bulionem gotujemy ok pól godziny ,dodajemy śmietanę mieszamy i dusimy na wolnym ogniu aż mięso będzie odchodzić od kości .Na koniec można doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak