Batony owsiane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    2 szkl
  • margaryna

    1 szt
  • cukier

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku rozpuścić margarynę z cukrem. Dodac płatki i gotować aż będą miękkie. Przełozyc do blaszki i zapiekać ok 40min (do zarumienienia). Jeszcze ciepłe podzielić na batoniki i odstawić do ostudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 05.05.2011 19:47
fajne!
Karolina92 01.10.2010 09:00
świetne są takie batony owsiane, czesto kupuje, a teraz bede mogla zrobić sama! Dziekuje za dodanie przepisu!
banditka 07.09.2010 08:44
podobne robie :) zdrowsze niż kupowane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat