Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki bakaliowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
płatki owsiane 80 gram
żurawina suszona 40 gram
rodzynki 60 gram
owoce goji 20 gram
pestki dyni 50 gram
słonecznik łuskany 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki bakaliowe

Kroki postępowania

1
Do miski wbić dwa jajka i rozmieszać.
Krok 1 - Batoniki bakaliowe foto
2
Dodać suche produkty w ilości ok. 150g na jedno jajko. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Batoniki bakaliowe foto
3
Przełożyć do wąskiej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 10 minut w temperaturze 180stopni. Po wystudzeniu pokroić na batoniki.
Krok 3 - Batoniki bakaliowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak