Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batonik proteinowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

odżywki ryzowej Biotech 100 gram
płatki bezglutenowe 50 gram
masło migdałowe 35 gram
czekolada 90% 30 gram
migdały zmielone 50 gram
mleko sojowe 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Batonik proteinowy

Płatki, odżywkę, zmielone migdały wymieszać.
Podgrzać mleko, dodać pokruszona czekoladę i masło migdałowe. Mieszać aż się połączy.
Mokre składniki wymieszać z suchymi. Jak masa będzie za sucha dolać trochę mleka.
Plastikowy pojemnik na żywność wyłożyć folia spożywcza. Przełożyć masę, wyrównać i docisnąć ręką.
I do lodówki na godzinę dwie, przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 19.12.2016 13:54
Zdrowa przekąska
Madzai 19.12.2016 10:23
Świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak