Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 szt
kapusta pekińska 1 szt
bulion 1 l
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
ziele angielskie 4 szt
śmietana 2 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z kapustą

Kroki postępowania

1
Buraki obieramy i gotujemy około 49 min. Następnie wyciągamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - Barszczyk z kapustą foto
2
Gdy buraki ostygną ścieramy je na tartce o grubych oczkach i posypujemy kwaskiem cytrynowym. Kapustę pekińską kroimy w paseczki.
Krok 2 - Barszczyk z kapustą foto
3
Do garnka wlewamy bulion i następnie wywar z buraków. Dodajemy ziele angielskie oraz buraki i kapustę. Gotujemy około 20 min i doprawiamy do smaku kucharkiem, solą i pieprzem.
Krok 3 - Barszczyk z kapustą foto
4
Gdy kapusta zmięknie zaprawiamy zupę śmietaną.
Krok 4 - Barszczyk z kapustą foto
5
Zupę gotujemy ze śmietaną około 5 min i podajemy smacznego!
Krok 5 - Barszczyk z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 04.03.2015 11:00
bardzo dobry
AnielskaSlodycz 30.01.2014 16:43
fajniutka różowiutka:D
pajbek 30.01.2014 12:40
Ciekawy pomysł na barszczyk :-)
smerfna_chatka 30.01.2014 07:52
fajny przepis
idealme 29.01.2014 22:33
ale różowy!!
sylwia_sl 29.01.2014 21:57
Ciekawe połączenie
Michał2 29.01.2014 21:54
smaczna zupka:)
Noruas 29.01.2014 21:51
też nie dodawałam kapusty, ciekawy pomysł na kwasek :)
Iwona32 29.01.2014 21:43
nigdy nie dodaje kapusty do barszczu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak