Barszczyk z botwinką

Barszczyk z botwinką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    3 szt
  • botwinka

    pęczek
  • bulion drobiowy

    3 l
  • tymianek

    szczypta
  • ocet jabłkowy

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • cukier

    1 łyzeczka
  • jajka

    do podania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Botwinkę myjemy i siekamy.
Warzywa zalewamy zimnym bulionem, zagotowujemy.
Gotujemy ok 15 min na wolnym ogniu.
Następnie dodajemy przyprawy, cukier i ocet jabłkowy.
Gotujemy jeszcze 10 min.
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ola1young

06.06.2014 14:40
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat