Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z botwinką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt
botwinka pęczek
bulion drobiowy 3 l
tymianek szczypta
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz
cukier 1 łyzeczka
jajko do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z botwinką

Buraczki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Botwinkę myjemy i siekamy.
Warzywa zalewamy zimnym bulionem, zagotowujemy.
Gotujemy ok 15 min na wolnym ogniu.
Następnie dodajemy przyprawy, cukier i ocet jabłkowy.
Gotujemy jeszcze 10 min.
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 06.06.2014 14:40
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak