Barszczyk wigilijny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    1 kg
  • ocet

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    3 szczypty
  • ziele angielskie

    4-5 sztuk
  • liść laurowy

    5-6 sztuk
  • czosnek

    3 ząbki
  • majeranek

    dużo
  • pieprz

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • papryczka chilli

    1 sztuka
  • woda

    1 szklanka
  • barszcz czerwony

    2 sztuki (torebki)
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy, trzemy na tarce o grubych oczkach i przekładamy do miski. Zalewamy wodą, odajemy ocet oraz przyprawy, mieszamy i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy na noc do lodówki lub w chlodne miejsce. Następnego dnia zalewamy wodą, dodajemy cebulę i gotujemy około godzinę. Do ugotowanego barszczu dosypujemy torebki Barszczu Ekspresowego i mieszamy. Podajemy np. z uszkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mz00ms 28.03.2012 12:25
ciekawy
anja3107 28.03.2012 11:13
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat