Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
mięso wołowe bez kości 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4 listki
ziele angielskie 4 sztuki
ocet 3 lyzki
włoszczyzna 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz.

W osolonej wodzie gotujemy mięso. Dodajemy wloszczyzne, listki laurowe, ziele,pieprz w ziarenkach.
W osobnym garnku gotujemy buraki. Gdy zmiękna dodajemy ocet. Buraki wraz z woda z octem dodajemy do wody z mięsem.
Gotujemy na malym gazie. Na koniec mozna jeszcze doprawic.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 03.07.2014 21:16
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak