Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz zabielany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek wędzonych 40 dag
marchewka 1 szt
mała pietruszka 1 szt
kawałek selera
kawałek pora
buraków 0,5 kg
większy ziemniak 1 szt
soku z cytryny 1 łyżka
słodkiej śmietany 18 % 0,5 szk;l
czosnku 1duży ząbek
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz mielony
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz zabielany

Żeberko wkładam do 2 litrów zimnej wody, zagotowuję, odszumowuję i dodaję warzywa (oprócz buraków) w całości. Gotuję 15 minut, dodaję ziemniaki i gotuję dalsze 20 minut po czym wyjmuję jarzyny.Marchewkę ścieram na tarce jarzynowej, pozostałe odrzucam.Do zupy dodaję starkowane na jarzynowej tarce buraki. Po 15 minutach gotowania zakwaszam sokiem z cytryny i zaciągam śmietaną.Przyprawiam. Posypuję zieleniną i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 16:03
Dobra zupa.
Kuchenka 20.07.2013 15:12
masz ładne płytki w kuchni :D
Barbara/zuza22_85 20.10.2012 20:57
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak