barszcz wigilijny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg
  • grzyby suszone

    3 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • ziele angielskie

  • cukier

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć,zalać zimną wodą ,odstawić na jakiś czas,następnie ugotować je w tej wodzie i odcedzić.Buraki umyć wypłukać pokroić na kawałki,wrzucić do wywaru z grzybów ,dodać pokrojona cebulę,2 ziarnka ziela angielskiego ,liść laurowy,3 ziarnka pieprzu.Gotować do miękkości buraków ,jeżeli wywaru jest mało uzupełnić bulionem z kostki.Na koniec posolić ,dodać odrobinę cukru,łyżkę masła i sok z cytryny. Grzyby wykorzystać do nadzienia uszek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 22.04.2012 19:26
fajny;)
Grazyna0211 06.02.2012 12:20
pyszny jest taki barszczyk z uszkami
ben-ka 31.01.2012 09:17
U mnie to jest obowi?zkowe danie wigilijne.
romanrafal 29.01.2012 09:16
pycha
Ewelina38 10.01.2012 13:32
popatrzyłam i zgłodniałam .....
Teresa19 29.12.2011 15:18
pyszny
Magdalena1110 21.12.2011 18:25
smaczny
Krystyna32 21.12.2011 17:40
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat