Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz po oficersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
buraki czerwone 5 szt
grzyby suszone 4 szt
kapusta biała 20 dag
cebula
tłuszcz
mąka pszenna 1-2 łyżki
śmietana 18 proc 2/3 szkl
przecier z moreli 2 łyżki
zakwas buraczany
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz po oficersku

Buraczki oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować przestudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Grzyby umyć, namoczyć, pokrajać w paseczki, zalać wywarem, dodać pokrajaną w kostkę kapustę, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, buraczkami, śmietaną, przecierem z moreli oraz kwasem burakowym, chwile gotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak