Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz po Armeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością 50 dag
wywar warzywny 2 L
buraki czerwone 5 szt
tłuszcz
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka kukurydziana 1-2 łyzki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
kolendra Prymat do smaku
natka pietruszki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz po Armeńsku

Mięso umyć, zalać częścią wywaru, ugotować, wyjąć, oddzielić mięso od kości, pokrajać w kostkę. Buraczki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki lub zetrzeć na tarce o dużych otworach, podsmażyć na tłuszczu razem z koncentratem pomidorowym, skropić wywarem, udusić do miękkości. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z buraczkami, pozostałym wywarem, mięsem i przyprawami, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak