Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz na wywarze mięsno - warzywnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 40 dkg
marchew
pietruszka
cebula
Kucharek przyprawa do potraw
sól
przyprawa do zup
seler 1/2
buraczki 4 szt
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na wywarze mięsno - warzywnym

Kroki postępowania

1
Umyte i oczyszczone żeberka zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego wywaru dajemy obrane jarzyny, kucharka i gotujemy na wolnym ogniu ok. 50 minut.
Krok 1 - Barszcz na wywarze mięsno - warzywnym foto
2
W tym czasie obrane buraczki kroimy w plastry, solimy i cukrujemy z obu stron. Odstawiamy na ok. 30 minut, aby puściły sok.
Krok 2 - Barszcz na wywarze mięsno - warzywnym foto
3
Po tym czasie przygotowane buraczki dajemy do gotującej się zupy i gotujemy jeszcze ok. 40 minut.
Krok 3 - Barszcz na wywarze mięsno - warzywnym foto
4
Ugotowany barszcz przelewamy przez sitko i doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Barszcz na wywarze mięsno - warzywnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.02.2014 15:11
pyszna zupa :)
dodi 07.02.2014 09:35
lubię taki barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak