Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz klasztorny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 25 dag
woda 2 L
buraki czerwone 3 szt
tłuszcz
cebula
marchew
pietruszka
seler 1/4 szt
ziemniaki 4 szt
koncentrat pomidorowy 2 lyżki
mąka pszenna 2 łyżki
zakwas buraczany
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz klasztorny

Buraczki oczyścić, opłukać, upiec lub ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć razem z drobno pokrajaną cebulą, zalać wrzącą wodą, posolić i gotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do mięsa pod koniec gotowania i gotować do miękkości. Następnie połączyć z koncentratem pomidorowym, buraczkami, mąką wymieszaną z małą ilością wody i kwasem burakowym, chwilę gotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak