Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz grzybowy kombinowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
włoszczyzna suszona 3-5 łyżek
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
płynna przyprawa do zup do smaku
czosnek do smaku
koper mały pęczek
wywar drobiowy 1,5 litra
otręby owsiane 1/2 szkl.
kwas z ogórków 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz grzybowy kombinowany

Zagotować wywar, dodać suszoną włoszczyznę, jarzynkę i gotować do miękkości warzyw.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, pokrojone i przesmażone grzyby (na suchej patelni teflonowej), przyprawy i płatki owsiane.
Gotować do miękkości ziemniaków.
Gotową zupę zakwasić sokiem z kiszonych ogórków oraz dodać posiekany koperek.
Gotować razem 5 minut.
Na koniec doprawić płynną przyprawą do zup i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.09.2012 08:49
takie kombinowane wychodzą najsmaczniejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak