Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z tartymi buraczkami
Ten smakowity barszcz ukraiński z tartymi burakami został przygotowany na skrzydełkach z kurczaka. Dzięki temu jest delikatny w smaku. Wywar mięsny nie jest przesadnie wyrazisty. Idealnie nadaje się jako pierwsze danie do obiadu, ale również doskonale odnajdzie się na wigilijnym stole. Sprawdźcie i przygotujcie go sami!
Do garnka wlać wodę, włożyć mięso. Zagotować, zszumować, zmniejszyć ogień. Dodać 1,5 łyżeczki soli oraz liście laurowe, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Do wywaru mięsnego dodaj obrane i starte na tarce o grubych oczkach buraki. Dopraw przyprawami do smaku. Gotuj do momentu aż buraki będą miękkie.
Można podawać z uszkami, krokietami czy pierogami.